12 اصل طراحی لوگو
12 اصل طراحی لوگو
طراحی لوگو یا همان طراحی نام تجاری اهمیت زیادی دارد. اگر طراحی لوگو به درستی انجام شود، قدرت زیادی را به تجارت می بخشد. نمایش تصویری از نام تجاری با توجه به اصول گرافیکی انجام می شود.
مانند هر کار دیگری، طراحی لوگو به تجربه و تخصص نیاز دارد تا نتیجه کار موفقیت آمیز باشد. طراحی گرافیک به دانش نیاز دارد و در واقع یک کار تخصصی است. به همین دلیل ما 12 قاعده موثر برای طراحی لوگو را مشخص کرده ایم:
1- مقدمات کار در ابتدا برای طراحی لوگو باید تصویر آن مشخص شود. در واقع طرح اولیه، اولین گام مهم در طراحی یک لوگوی موثر است. این کار می تواند از طریق کاغذ، قلم نقاشی یا پیش نویس از قبل باشد که با استفاده از برنامه های نرم افزاری از قبیل ایلوستریتور می توان آن را طراحی کرد.
بهتر است از 20 تا 30 طرح یا ایده استفاده کنید. سپس با ایجاد تغییرات اساسی آنها را به ایده های اصلی تبدیل کنید.
2- ایجاد تعادل ایجاد تعادل برای طراحی آرم اهمیت زیادی دارد. زیرا ذهن ما به طور طبیعی می تواند ایده های اجرا شده را متعادل کند. این کار ایده ها را جذاب تر می کند. به عبارت دیگر برای طراحی لوگو باید حجم، وزن و اندازه متعادل باشد تا لوگو جذابیت خود را حفظ کند. بهتر است برای ایجاد تعادل، طرح گرافیکی را به چند نفر نشان دهید تا در مورد آن نظر بدهند.
3- رعایت مسائل مربوط به اندازه زمانی که لوگو طراحی می کنید، اندازه و سایز آن اهمیت زیادی دارد. تمام اندازه ها باید متناسب باشند. اگر لوگو برای سربرگ، آیتم های کوچک تبلیغاتی، پاکت نامه و …. و یا در فرمت های بزرگتر از قبیل پوستر، بیلیبورد، فرمت الکترونیکی مانند تلویزیون و وب استفاده می شود، باید سایز لوگو متناسب باشد.
توجه داشته باشید که کوچکترین مقیاس همیشه سخت تر است. بنابراین در زمان طراحی سعی کنید که ابتدا لوگو را برای سربرگ یا پاکت انجام دهید. سپس آن را در مقیاس بزرگتر برای چاپ پوستر برای یک فروشگاه طراحی کنید.
4- استفاده هوشمندانه از رنگ تئوری رنگ پیچیده است اما طراحان مبتدی قادر به استفاده از رنگ به نحو احسن نیستند و نمی توانند اصول اولیه آن را رعایت کنند. قوانین اساسی برای استفاده از رنگ را به خاطر داشته باشید که عبارتند از:
- استفاده از رنگ هایی که در یک خانواده قرار می گیرند. برای مثال رنگ های گرم که عبارتند از رنگ قرمز، نارنجی و زرد.
- بیش از اندازه از رنگ های روشن که در چشم هستند، استفاده نکنید.
- از دو رنگ سیاه و سفید، باید به خوبی استفاده کنید.
- شکستن قوانین گاهی اوقات خوب است. اما برای این کار باید دلیل کافی داشته باشید.
- دانستن اینکه رنگ چه احساسی را به مخاطب القا می کند، اهمیت زیادی دارد. برای مثال رنگ قرمز می تواند احساسات عشق، شور و شوق، و قدرت را به مخاطب منتقل کند.
- این را در ذهن داشته باشید که ترکیب رنگ های مختلف و مطابقت آنها با یکدیگر به لوگو زیبایی زیادی می دهد.
5-سبک طراحی باید با توجه به شرکت باشد می تواند برای طراحی لوگو از سبک های مختلف طراحی استفاده کنید. برای پس زمینه باید از اطلاعاتی که در مورد مشتریان و نام تجاری دارید، استفاده کنید. استفاده از شیب، سایه برای طراحی لوگو مناسب است.
6-استفاده از تایپوگرافی برای طراحان مبتدی استفاده از نوع فونت و اندازه آن مشکل است. اگر در طراحی لوگو از متن استفاده می شود، باید با توجه به نوع و حوزه متن از فونت استفاده شود. برای متن ادبی فونت های نستعلیق و شکسته مناسب تر است.
سعی کنید از دو فونت serif و فونت های sans-serif و همچنین اسکریپت استفاده کنید. این فونت جسارت بیشتری را به متن می دهد. فونت اسکریپت کوچک و خواناست. نمونه هایی از لوگوهای موفق می توان به فونت یاهو، توییتر و کوکاکولا اشاره کرد که از فونت های خاص استفاده می کنند.
7- به رسمیت شناختن لوگو لوگو باید نام تجاری را به رسمیت بشناسد و بتواند نام تجاری را فوراً در ذهن مخاطب القا کند. چند نمونه از لوگوهایی که توانسته اند نام تجاری را منتقل کنند، کوکاکولا، پپسی، مک دونالد و نایک می باشد.
برای ساخت لوگوهایی که پیام آنها قابل تشخیص باشد، باید از همه عناصر از جمله اندازه، سبک، رنگ، تایپوگرافی و … استفاده شود. بهتر است طرح خود را با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی به صورت معکوس ببینید. اگر بتوانید لوگوی تجاری را به صورت معکوس هم تشخیص دهید، در این صورت یک لوگو خوب را طراحی کرده اید.
8- مجزا بودن لوگو باید از سایر سبک ها مجزا باشد. نباید لوگو شبیه سایر لوگوهای دیگر باشد. به جای کپی طرح های دیگر بهتر است یک طرح را بیافرینید. سعی کنید با شکستن قوانین طراحی و در نظر گرفتن ریسک طراحی این کار را انجام دهید. ترکیب رنگ های مختلف هم به شما کمک می کند.
9- سادگی طرح برای طراحی لوگو بهتر است سادگی را رعایت کنید. زیرا سادگی طرح را قابل تشخیص می کند. برای مثال در لوگوی نایک سادگی رعایت شده است و این لوگو قابل تشخیص و در همه دنیا شناخته شده می باشد.
بهتر است برای طراحی، کار را از سمت راست آغاز کنید. اغلب طراحان حرفه ای کار خود را از یک طرح نسبتاً پیچیده آغاز می کنند و سپس نسخه را به یک کار ساده پایان می دهند. یکی از ملزومات طرح های ساده، خودداری از عناصر غیرضروری است. توجه به این اصل طراحی لوگو بسیار مهم است.
10- استفاده از المان های جدید ادوبی ایلوستریتور از نرم افزارهای طراحی بسیار قدرتمند است. این نرم افزارها فیلترهای زیادی دارند که از طریق آنها می توان یک لوگوی زیبا را طراحی کرد.
11- استفاده از خطوط مونتاژ مونتاژ به معنای استفاده از لوگوهای با کیفیت است. برای این کار بهتر است ابتدا در مورد لوگوها تحقیق کنید تا قسمتی از آن را بردارید. آشفتگی فکری موقتی و تولید ایده هم یکی از نکاتی است که در زمان مونتاژ لوگو باید در نظر داشته باشید.
اگر لوگو را برای مشتری طراحی می کنید، بهتر است هر چیزی را که مشتری می خواهد به لوگو اضافه و یا از آن کم کنید.
12- استفاده از طرح های دیگر استفاده از طرح های دیگر به معنای تقلید نیست. بلکه باید تنها در حد الهام از آنها استفاده کنید. یک لوگوی موثر و ساده نباید کپی برداری باشد. از سوی دیگر کپی کردن ایده های دیگران از نظر اخلاقی و قانونی درست نیست.
اما می توانید با مشاهده انواع لوگو، از برخی از ایده ها استفاده کنید. از این طریق می توانید قانون کار و ایده پردازی را یاد بگیرید.