طراحی سایت فروشگاهی

طراحی سایت فروشگاهی

طراحی سایت بلاگ و خبری

طراحی سایت بلاگ و خبری

طراحی سایت شرکتی

طراحی سایت شرکتی

طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی

تعمیر و پشتیبانی سایت

تعمیر و پشتیبانی سایت

طراحی گرافیک

طراحی گرافیک

5 نکته برای انتخاب دامنه سایت

دامنه سایت

دامنه سایت یا Domain چیست؟

همین که تصمیم می‌گیرید سایت راه اندازی کنید، یکی از اولین کلمه‌هایی که به گوشتان خواهد خورد، دامنه است (دامنه در ایران به اسم دامین یا دومِین هم شناخته می‌شود.) شاید ابتدا تصور دانید که چیز پیچیده‌ای است؛ ولی اصلا اینطور نیست.
Domain یا دامنه وب آدرس وب سایت شما است که افراد برای بازدید از وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می کنند و همچنین جایگزین آدرس پروتکل اینترنت (IP) می شود.در حقیقت دامنه سایت یک حضور واقعی در اینترنت است، مانند یک صفحه وب.

شما تقریباً هر روز در دنیای اینترنت با دامنه ها سر و کار دارید. فقط تا الان این موضوع را نمی‌دانستید. ما در ادامه یک تعریف درست و حسابی از دامین ها به شما ارائه خواهیم داد و تمام ویژگی‌های مهم دامنه‌ سایت ها را به شما خواهیم گفت.

به عبارتی ساده تر برای درک بهتر این موضوع اگر وب سایت کسب و کار شما را مغازه یا سازمان و شرکتی در نظر بگیریم؛ دامنه سایت همان آدرس مغازه شما خواهد بود.

اینترنت شبکه ای غول پیکر از کامپیوترهایی است که از طریق شبکه جهانی کابل ها به یکدیگر متصل شده اند. هر رایانه در این شبکه می تواند با رایانه های دیگر ارتباط برقرار کند.

برای شناسایی آن‌ها، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده می شود. IP یک سری اعداد هستند که به کمک آن ها یک کامپیوتر مشخص و منحصر به فرد را در اینترنت شناسایی می کند. برای مثال یک آدرس IP به صورت زیر است:

888.2029.616.1 که می توان آن را با نام دامنه ای مانند www.facebook.com جایگزین کنیم.

5 نکته برای انتخاب دامنه سایت

انواع دامنه سایت

1- سه دامنه Com , net , org:

به عنوان معمول و معروف ترین دامنه های جهانی شناخته می شوند که Com ابتدای کلمه Commerical به معنی تجاری و Net ابتدای کلمه Network به معنی شبکه و org نیز ابتدای واژه organization به معنی سازمان است . هر یک از این دامنه ها باید در جای صحیح خودش استفاده شود . به عنوان یک شرکت که در زمینه خدمات اینترنت فعالیت می کند بهتر است از دامنه Net استفاده کند . این قاعده توسط خیلی از شرکتهای مشهور جهان رعایت می شود .

2-دامنه های Biz ، Info ، Pro ، Aero ، Coop و Museum و Name :

این دامنه های به منظور رفع نیاز در کمبود اسامی در دامنه های دسته اول ایجاد شده است و میشد گفت دامنه های جدیدی هستند . اخیرا دامنه Info به منظور ترغیب کاربران اینترنتی و صاحبان وب سایتها توسط بعضی از Server های ثبت دامنه دنیا به صورت اشانتیون و یکساله و رایگان ارائه می شود .

اما دقت کنید که صرف دامنه info فقط و فقط به صورت یکساله ثبت می شود و سال بعد مجبورید برای تمدید آن مبلغی تقریبا ۱٫۵ تا ۲ برابر دامنه های دسته اول برای آن بپردازید . چون این دامنه از ابتدا یکی از دامنه های گران بوده است و به دلیل عدم استقبال صاحبان وب سایتها از آن به این صورت ارائه می شود .

3- دامنه های مخصوص sTLDs l ) Top Level ) :

این دامنه ها هم جزو دامن های مخصوص و یا به قول معروف سلطنتی اینترنت محسوب می شوند همچون GOV اول کلمه Government به معنی دولت و یا EDU اول کلمه Education به معنی آموزش و یا دامنه های نامرسوم INT یاMIL

4-دامنه های بین المللی کشورهای جهان ( ccTLDs ) :

معروف ترین دامنه سایت های اینترنتی دو حرفی متعلق به کشورها یا مناطقی از جهان است که در زیر لیست شده است که اکثرا توسط بعضی از افراد برداشت های نادرستی از آن شده است : WS: SamoaCC: CocosTV: TuvaluBZ: Belize و …به عنوان مثال دامنه IR که توسط مرکز تحقیقات بنیادی زنجان ثبت می شود به عنوان دامنه بین المللی ایران در دنیا شناخته می شود . خوشبختانه در انتخاب این دامنه ، شانس با کشورمان همراه بوده است چرا که در حالی که دیکته سه کشور عراق Iraq یا ایرلند Ireland هر سه با دو حرف Ir شروع شده اما دامنه Ir به ایران اختصاص یافته است و دامنه عراق Iq و ایرلند Ie شده است .

5 نکته برای انتخاب دامنه سایت

معنی پسوندهای دامنه سایت

فرض کنید آدرس سایتی www.sibaweb.ir باشد در این صورت قسمت بعد از www یعنی sibaweb.ir اصطلاحآ Domain یا دامنه نامیده می شود. جهت قرار دادن سایت مورد نظر شما در اینترنت باید حتما Domain شما ثبت شده باشد و بر روی یک فضای اینترنتی بنام هاست Host تنظیم گردد.دامین یا دامنه دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک معمولا برای منظور خاصی مورد استفاده قرار می گیرند که متداولترین آنها عبارتند از : info , .biz , .ir , .org , .net , .com

com :

مخفف Commercial به معنای تجاری است که اکثراْ جهت استفاده هایی که به شکلی به اموری مانند خرید و فروش، معرفی محصولات، خدمات و مانند آن مربوط می باشند، اختصاص می یابد، اگرچه امروزه بسیاری از سایتهای همه منظوره نیز از نوع com استفاده میکنند.

net :

(مخفف Network) این نوع Domain معمولاْ توسط شبکه هائی مانند شبکه های اطلاع رسانی، شرکتهای اینترنتی و سایر موارد مشابه مورد استفاده قرار می گیرد .

org :

(مخفف Non-Profit Organizations) این نوع Domain معمولاْ توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که غالباْ فعالیت غیر تجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار می گیرد .

biz :

(مخفف Business). این نوع Domain خــاص سایتهای شغلی – تجارتی به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیکی که به زودی ارزشی بیش از پیش در اینترنت خواهد یافت، ایجاد گشته است.

info :

(مخفف Information). این نوع Domain در سایت هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بنحوی با امر اطلاع رسانی در هر موردی، مرتبط می باشند. این اطلاع رسانی می تواند موارد تجاری و غیر تجاری را شامل گردد. سایتهایی که به اموری از قبیل انواع اطلاع رسانی در رشته هایی مانند علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و … اختصاص یافته اند، می توانند دارای دامنه ای مانند info. باشند .

name :

این اولین نوع Domain ای است که خاص افراد (اشخاص حقیقی) ایجاد شده است. در حقیقت کلیه افرادی که به هر منظور شخصی می خواهند برای خودشان Website ایجاد کنند میتوانند از این دامنه استفاده کنند .

ws :

این نوع Domain مخصوص به دامنه ملی یک کشور است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و همانطور که از نامش بر می آید، می تواند هر نوع وب سایتی را در بر گیرد .

us :

این نوع Domain مخصوص به دامنه ملی کشور آمریکا است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (us) بمعنی (ما) مورد توجه فراوان قرار گرفته است .

tv :

این نوع Domain مخصوص به دامنه سایت های ملی یک کشور است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای قرار گرفته است و برای این منظور استفاده میگردد .

IR :

برای ثبت با دامنه های زیر باید مجوز یا مدارک رسمی مربوطه به همان نوع فعالیت موجود باشد .

سایر انواع دامین :

در حقیقت انواع دیگری از Domain ها وجود دارند که هنوز به اندازه Domain های بالا ، مقبولیت نیافته اند. به طور مثال نوع دیگری از Domain به نام museum. وجود دارد که مخصوص موزه ها می باشد. و یا نوع aero که مخصوص سایتهای مرتبط با حمل و نقل هوایی و یا Mil که مربوط به سایتهای نظامی است . انواع دو حرفی دامنه سایت نمایانگر دامنه های کشوری و ملی میباشند: مانند ir (ایران)، jp (ژاپن)، de (آلمان), uk (انگلیس ) و …. که در انتهای نام Domain ها قرار می گیرند .

دامین فرعیSub Domain

معروف ترین دامین فرعی www می باشد. دامینهای فرعی می توانند در DNS Server ایجاد شوند و نیاز به ثبت آنها همانند نام دامین اصلی نیست. البته اگر بخواهید برای یک نام دامین یک دامین فرعی تعریف کنید ابتدا باید نام دامین اصلی آنرا ثبت نمایید .

5 نکته برای انتخاب دامنه سایت

نکات مهم برای انتخاب دامنه سایت

1-مرتبط بودن با موضوع سایت:

دامنه سایت شما باید با محتوای سایتتان مرتبط باشد. این امر کمک می‌کند تا کاربران با دیدن نام دامنه، به راحتی متوجه محتوای سایت شوند.

2-سادگی و قابل یادآوری:

دامنه سایت  باید ساده و قابل یادآوری باشد تا کاربران به راحتی بتوانند آن را حفظ کرده و به سایت شما بازگردند.

3-هیجان‌انگیز بودن:

اگر امکان دارد، انتخاب نامی برای دامنه  سایت که هیجان‌انگیز و جذاب باشد می‌تواند تأثیر بسزایی در جلب توجه و به یاد ماندن سایت داشته باشد.

4-استفاده از کلمات کلیدی:

اگر ممکن است، از کلمات کلیدی مرتبط با محتوای سایتتان در دامنه سایت خود استفاده کنید. این کار به بهبود سؤالات مرتبط با موتورهای جستجو کمک می‌کند.

5-انتخاب پسوند مناسب:

انتخاب پسوند (مثل .com، .net، .ir و غیره) نیز مهم است. برخی افراد به دلیل عادات خود بیشتر به دامنه‌های .com علاقه دارند، اما در برخی موارد ممکن است پسوند مرتبط با منطقه‌ای یا نوع سایت شما مناسب‌تر باشد.

5 نکته برای انتخاب دامنه سایت

پیشنهاد ویژه:

کارونکت با خدمات پشتیبانی وردپرس با امکان ثبت سفارش آنلاین و دارا بودن طراحانی متخصص سعی بر آن دارد تا عموم مردم بتوانند با اطمینان کامل و هزینه به صرفه، مسئولیت صفر تا صد نگهداری و پشتیبانی سایت خود را به این مجموعه واگذار نمایند.

پس اگر قصد نگهداری و پشتیبانی سایت وردپرس خود را دارید و می‌خواهید این کار به نحو احسن صورت گیرد، چه خوب که همین حالا سفارش خود را بصورت آنلاین در این سایت ثبت نمایید و یا درصورت نیاز با کارشناسان پشتیبانی سایت کارونکت در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *