تاریخچۀ لوگوی آدیداس
لوگوی شرکت آدیداس
لوگوی آدیداس (adidas) ماجراهای جذاب و پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است تا به لوگوی فعلی تبدیل شود. در این مقاله کارونکت قصد داریم شما را با تغییر و تحولات لوگوی برند معروف آدیداس آشنا کنیم.
این برند که یکی از خوشنام ترین برندهای عرصۀ پوشاک ورزشی است، در اصل یک برند آلمانی می باشد. نام آدیداس، مخفف نام مؤسس این شرکت یعنی آدولف (آدی) داسلر است. هر چند شایعات زیادی درباره ی این نام وجود دارد. به طور مثال خیلی ها فکر می کنند. نام این برند مشتق از جملۀ ( All Day I Dream About Sport ) به معنی، “هر روز دربارۀ ورزش رویاپردازی می کنم” است.
امروزه برند آدیداس در امر تولید و توزیع انواع لباس ورزشی، کفش و تجهیزات ورزشی، ساعت و عینک های آفتابی، محصولات مراقبت های شخصی و لوازم لوکس دیگر به طور گسترده فعالیت می کند.
آدیداس در حال حاضر مدیریت شرکت های “ریباک”، “راک پورت” و لوازم گلفِ “تیلور مید” را هم بر عهده گرفته است. و بخش عمده ای از پوشاک ورزشکاران حرفه ای و آماتور را تامین می نماید.
تاریخچه ی برند آدیداس
در این بخش قصد داریم مروری بر تاریخچۀ لوگوی آدیداس و پیشینۀ شکل گیری این برند معروف داشته باشیم. جالب است بدانید آنچه سکوی پرتاب محصولات آدیداس در دنیای برند سازی شد. متقاعد کردن ورزشکار دوندۀ المپیک، جسی اُوِنز به پوشیدن کفش ورزشی این برند بود.
آدی داسلر گمنام با یک ساک حاوی کفش های ورزشی اش راهی دهکدۀ بازی های المپیک شد. و آنجا اونز را ترغیب به خرید کفش هایش کرد. اونز کفش ها را خرید، در مسابقات پوشید و 4 مدال طلای المپیک را کسب کرد. پس از پایان مسابقات، اونز در برابر رسانه ها یکی از عوامل موفقیتش را پوشیدن کفش های برند آدیداس دانست. به این ترتیب بود که شرکت آدیداس خوش درخشید و مورد توجه همگان قرار گرفت.
اما متاسفانه دیری نپایید که موفقیت آدیداس خاتمه یافت. در سال 1943 بین آدولف و برادرش رادولف که موسسان شرکت آدیداس بودند اختلاف ایجاد شد و همکاری تجاریشان به جدایی انجامید.
رادولف بعد از آن برند خودش را افتتاح کرد و آن را پوما Puma نامید. برند آدیداس بعد از مرگ آدولف، توسط پسرش هورست داسلر اداره می شد تا اینکه مرگ نا بهنگام او برند آدیداس را دچار ورشکستگی شدیدی نمود.
پس از مدتی شخصی به نام برنارد تاپی با وام بانکی موفق شد امتیاز آدیداس را خریداری نماید. اما نتوانست آدیداس را از ورشکستگی نجات دهد. تا اینکه روبرت دریفوس فرانسوی در سال 1993 آن را با قیمت بسیار بالایی خریداری کرد و ناجی برند آدیداس گردید.
تاریخچۀ لوگوی آدیداس
لوگوی خاص آدیداس در موفقیت این برند، نقش زیادی داشته است. این لوگو به گونه ای طراحی شده که حتی کودکان به راحتی آن را تشخیص می دهند. و این موضوع نکته ی بسیار مهمی در طراحی لوگوی آدیداس است.
در حقیقت آدی داسلر، به دنبال نمادی بود که به عنوان لوگو بر روی کفش هایش هک شود و بتواند با ورزشکاران حرفه ای ارتباط مطلوبی بر قرار کند. به ویژه وقتی این کفش ها در مسابقات پوشیده می شوند لوگوی مورد نظر باید جلب توجه می کرد. بنابراین المانی مبتنی بر سه خط را برای طرح لوگوی شرکتش برگزید و از آن برای معرفی کفش هایش بهره جست.
از نظر او مهم ترین تعبیر این سه خط، القای حس سادگی بود. اما همین سادگی، لوگوی آدیداس را تبدیل به لوگویی منحصر به فرد کرد. به صورتی که هم اکنون در تمام جهان، مردم با دیدن هر سه خط کنار یکدیگر، برند آدیداس را به خاطر می آورند.
این لوگو با سه خط سادۀ خود به کیفیت، انعطاف پذیری و در اختیار داشتن بازار اشاره می کند. همچنین مدیران آدیداس در جایی اعلام کرده بودند که طراحی سه خط، از نظر پزشکی بر روی توازن و تعادل ورزشکار موثر است. لوگوی آدیداس عمری معادل نیم قرن دارد.
سایر تحولات در لوگوی آدیداس (لوگوی سه برگ)
تاریخچۀ لوگوی آدیداس همانند خیلی از برندهای دیگر دارای تغییر و تحولاتی نیز هست. پس از مدتی سه خط ابتدایی آدیداس، با حفظ رسالت خود، به عنوان زمینۀ کار به نماد سه برگ تحول یافت. همانند لوگوی اصلی، لوگوی سه برگ هم طراحی پیچیده ای نداشت. و با کنار هم قرار گرفتن برگ ها خطوط سه گانه تداعی می شد.
در واقع آدیداس پس از گسترش دامنۀ تولید محصولاتش در هر گوشه از دنیا، این پیشرفت را با طرح سه برگ بر روی سه خط معروفش نشان داد. از نظر طراح لوگوی آدیداس، هر کدام از این برگ ها نماد قسمتی از دنیا بود.
آمریکا، اروپا، آسیا و آفریقا هر کدام یک برگ از این لوگو را در اختیار داشتند. عبور سه خط از برگ ها نیز تنوع محصولات برند آدیداس را نشان می داد. امروزه لوگوی سه برگ در برخی محصولات کلاسیک آدیداس وجود دارد و به طور کامل کنار گذاشته نشده است.
نسخۀ نهایی لوگوی Adidas
لوگوی آدیداس برای بار سوم نیز متحول گردید و نسخۀ نهایی به بازارهای جهانی معرفی شد. اما این بار تغییرات کوچکتری بر روی لوگو انجام شد. چرا که برند آدیداس جایگاه خود را در تمام جهان یافته بود. و تعویض لوگو می توانست موقعیت آن را در نگاه مشتریانش تخریب کند.
در این زمان، برند شناخته شدۀ آدیداس، به افزایش کیفیت تولیدی محصولاتش می اندیشید. پس لوگوی جدید باید معانی بیشتری را به مردم القا می کرد. طرح جدید لوگوی آدیداس، با الهام از نماد یک کوه طراحی شد. طراح معتقد بود رسیدن به قله کار هر کسی نیست. تنها کسانی به قله صعود می کنند که خاص می اندیشند و خاص تر تلاش می کنند.
ورزشکارانی که ایستادن بر قلۀ جهان را می خواهند. برندی شایستۀ آرمان هایشان انتخاب می کنند. بنابراین پیتر مور در سال 1990 با تکیه بر این هدف، سومین نسخه از لوگوی سه خط آدیداس را طراحی کرد.